Door: Tijn van der Muuren Fotografie: Cor Vos
Nieuws

Bahrain Merida-ploegleider: 'We lijken op de kasseienformatie van Quick-Step Floors'

Bahrain Merida-ploegleider Rik Verbrugghe wil hoge ogen gooien met zijn ploeg in de Ardennenklassiekers. De Belg vergelijkt de rode formatie die hij leidt met de Quick-Step Floors-formatie in de kasseienklassiekers.

De Belg noemt tegen het Waalse RTBF vijf kandidaten met wie hij in de Ardennenklassiekers kan imponeren. De Italiaanse alleskunner Sonny Colbrelli, Amstel Gold Race-winnaar van 2016 Enrico Gasparotto, de zegevierder van de voorbije Milaan-San Remo Vincenzo Nibali en de Baskische broers Gorka en Ion Izagirre moeten wat Verbrugghe betreft mooie ereplaatsen of zelfs winst kunnen behalen in Zuid-Limburg en de Ardennen. 

''Ik hoop dat het zal lukken'', doet Verbrugghe zijn verhaal. ''Het is niet gemakkelijk, maar we gaan zéker ons best doen. We moeten duidelijke beslissingen nemen. Maar ik heb er vertrouwen in dat het team goed zal samenwerken. Met deze selectie moeten we in staat zijn om in alle koerssituaties een rol te spelen.”

Voor de aanstaande Amstel Gold Race heeft hij de teamorders al klaar, zo meldt hij in een persbericht op de ploegwebsite. ''We hebben een competitie ploeg. Sonny Colbrelli wil zijn top 10-plaats van vorig jaar verdedigen en Enrico Gasparotto voelt zich na een hoogtestage in bloedvorm om het kunstje van twee jaar terug te herhalen.'' 

Gerelateerd nieuws