Bardet: "Aanval was achteraf niet handig"

Romain Bardet probeerde vanmiddag wat tijd te winnen op de Colombier, maar de Fransman werd gauw ingerekend. "Achteraf g...

Bardet: "Aanval was achteraf niet handig"
  • Romain Bardet Romain Bardet

Ondanks de loodzware etappe naar Culoz, hielden de klassementsrenners zich koest.  Toch probeerde Romain Bardet wat tijd te winnen op de flanken van de Colombier, maar de Fransman werd gauw ingerekend door de Sky-trein. "Achteraf gezien was de aanval niet handig", gaf Bardet toe aan L'Equipe.

De klimmer van AG2R reed vandaag op zijn geboortegrond. "Ik ken deze omgeving erg goed, op elk weggetje heb ik weleens gereden. Daarom plaatste ik ook een aanval. Ik had verwacht dat er wel wat verschillen zouden komen in het algemeen klassement."

Bardet had op meer steun gehoopt. "Ik had gedacht dat iemand van Movistar zich bij de aanval zou voegen. Blijkbaar hebben Quintana en Valverde alles op die derde week ingezet, en willen zij nu geen enkele energie verspillen", sipte Bardet.

"Achteraf gezien was de aanval niet handig", vervolgt Bardet. " Er was nog een afdaling om terug te keren, en er zaten nog drie Sky-renners in de groep."

"Ik koers tegen mijn natuur in"

Met de loodzware derde week op komst, proberen alle klassementsrenners zo fris mogelijk aan de laatste week te beginnen. Zo ook Bardet, al is hij dat niet gewend. "Al sinds het begin van de Tour koers ik tegen mijn natuur in. Ik wil er zoveel mogelijk invliegen, maar dat is niet mogelijk met loeizware laatste week op komst. Ik moet nu met mijn verstand koersen, niet met het hart."

Bardet hoopt nog op veel strijd de komende dagen, al ziet hij ook dat Froome een grote voorsprong heeft. "Het wordt moeilijk om Froome nog te bedreigen in de laatste week. Zijn voorsprong is al vrij riant. Maar er kan in de derde week nog van alles gebeuren."