Bardet: "Dacht dat Mollema sterk was, maar dat was fout"

Romain Bardet is momenteel de Franse hoop. Bardet dacht zondag dat het verstandig was om het wiel van Mollema te volgen,...

Bardet: "Dacht dat Mollema sterk was, maar dat was fout"
  • Romain Bardet Romain Bardet

Romain Bardet is momenteel de hoop van alle Fransen. In de gewonnen etappe door Tom Dumoulin dacht Bardet dat het verstandig was om het wiel van Bauke Mollema te volgen, maar achteraf heeft hij spijt.

Met een 'tegenvallende' Tour tot dusver voor Thibaut Pinot (27e), Pierre Rolland (17e) en Warren Barguil (15e), is Romain Bardet de Franse hoop. De kopman van AG2R La Mondiale staat momenteel op plek 6, op een achterstand van 44 tellen van geletruidrager Chris Froome.

In de regenachtige etappe van afgelopen zondag koos Bardet om het wiel van Bauke Mollema te houden. Een foute keus, geeft de 25-jarige Fransman achteraf toe.

"Op een gelijkmatige beklimming als deze, is het belangrijk dat je in het goede wiel zit", zegt Bardet in Franse sportkrant L'Équipe. "Ik dacht dat Mollema sterk was, maar hij was juist degene die een gat moest laten vallen. Ik heb vervolgens even gewacht en dat bleek een fout."

Bardet moest uiteindelijk 21 seconden toegeven op Froome en Adam Yates. Toch blijft hij hoopvol over het eerste gedeelte van zijn Tour. "Dit zijn mijn beste eerste tien dagen ooit in de Tour de France. Ik was op mijn gemak in de Pyreneeën, ook al is dat het gebergte dat mij het minste ligt."