Brailsford: “Wij willen alle drie de grote rondes winnen volgend jaar”

Brailsford: “Wij willen alle drie de grote rondes winnen volgend jaar”

Team Sky heeft voor volgend jaar een ambitieus plan uitgevouwen. Het Britse team wil voor het eerst in de geschiedenis van het wielrennen alle drie de grote rondes winnen met dezelfde ploeg. Dat vertelt Sir Dave Brailsford tegenover SkySports.

De baas van Team Sky denkt dat de aankopen Mikel Landa en Benat Intxausti een positief effect zullen hebben op het team om dat doel te verwezenlijken. De kopmannen voor volgend jaar voor de grote rondes worden Chris Froome, Geraint Thomas en Mikel Landa. Thomas gaat zich daardoor volledig op het rondewerk richten. Brailsford waakt voor berusting met de huidige prestaties. “Het winnen van grote races is geweldig, maar de uitdaging is om dat niveau te behouden over een langere periode. Dat is onze intentie en dat drijft ons voort. Ik zie niet in waarom we er niet voor kunnen gaan alle drie de grote rondes in één jaar te winnen.”

Ook gaat Team Sky zich nadrukkelijker richten op de monumenten in het voorjaar. “We willen nog steeds een monument winnen.”, zegt Brailsford. “We moeten daar zeker weten nog een hoop denkwerk en moeite in steken de komende jaren.” De kasseienklassiekers lagen al op de radar van Team Sky, maar met het binnenhalen van Michal Kwiatkowski hebben ze nu ook een grote troef in handen voor het Ardennenwerk.