'Breakaway' Brian van Goethem naar Lotto Soudal

Goed nieuws voor de fans van rasaanvaller Brian van Goethem: de Nederlander maakt de stap van Roompot-Nederlandse Loterij naar Lotto Soudal.

Van Goethem
  • Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Brian van Goethem Brian van Goethem

Dat geeft zijn nieuwe werkgever te kennen in een persbericht. Van Goethem tekent voor twee seizoenen. "Van Goethem is met zijn ervaring en capaciteiten als hardrijder een nuttige aanwinst voor Lotto Soudal", zegt de Vlaamse ploeg over de 27-jarige renner.

"Deel uitmaken van een WorldTour-ploeg is voor iedere renner het hoogst haalbare doel", praat Van Goethem over zijn stap omhoog. "Dus ik kijk uit naar 2019. Ik ben klaar voor de WorldTour en vind het mooi om die stap te maken richting één van de langst bestaande ploegen in de wielersport. Ik hoefde niet lang na te denken over deze move."

Door zijn vele aanvalswerk kreeg Van Goethem de bijnaam Breakaway Brian. "Ik ben geen veelwinnaar (0 professionele zeges, red.), maar heb me kunnen profileren door vaak aan te vallen. Gent-Wevelgem dit jaar was een mooi voorbeeld, waarbij ik nog diep in de finale vanuit de vroege vlucht wist te overleven." De rol van aanvaller zal Brian waarschijnlijk vaarwel moeten zeggen: "Ik zal eerder degene worden die nu achter de vlucht aan rijdt."