HomeAchtergrondBronzen Campenaerts droomt hardop van werelduurrecord

Bronzen Campenaerts droomt hardop van werelduurrecord

Gisteren veroverde Victor Campenaerts de bronzen medaille op het WK tijdrijden. In Tirol moest hij enkel het hoofd buigen voor Tom Dumoulin en wereldkampioen Rohan Dennis.

In een communiqué van Lotto-Soudal spreekt de Belg van zijn beste tijdrit ooit: "Toen ik deze ochtend wakker werd, drong het helemaal tot me door dat ik derde was geworden op een wereldkampioenschap. De eerste vijf minuten na mijn aankomst, was het vooral bekomen van mijn inspanning: ik was zo diep gegaan, dat vooral de pijn in mijn benen overheerste." 

"Toen ik me nadien aan het opfrissen was en daar zat met Rohan Dennis en Tom Dumoulin – twee absolute wereldtoppers, besefte ik wel wat voor een prestatie ik had neergezet. Het was echt een uniek moment. Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk ben ik toch in een diepe slaap geraakt."

De Antwerpse hardrijder wil in de toekomst logischerwijs nog beter doen. "Ik ben superblij met brons, maar ik ga ervoor om ooit absoluut de beste zijn. Ik hoop te pieken op de Olympische Spelen in 2020. Nu wist ik dat een derde plek het hoogst haalbare was en uiteindelijk werd ik net geen tweede!"

"Er zijn veel mensen die me al gevraagd hebben waar ik die halve seconde verloren heb, maar omdat ik zo ontzettend blij ben met die derde plek, heb ik er nog niet echt hard over nagedacht", vervolgt Campenaerts.

"Zo’n klein verschil kan je overal verliezen. Bovendien won ik het EK ook met een enorm klein verschil en het was teleurstellender geweest als ik die eerste plek niet had gewonnen dan dat ik gisteren niet tweede ben geëindigd."

Campenaerts is intussen afgereisd naar Grenchen, en hij komt niet zomaar in de plaats waar Jens Voigt en Rohan Dennis de afgelopen jaren het werelduurrecord wisten te breken: "Ik zal er een test afnemen om een eventuele aanval op het werelduurrecord te plannen."

"Morgen rijd ik op de piste en de dag nadien doe ik een echte test, waarbij ik een halfuur boven de gemiddelde snelheid van het werelduurrecord probeer te rijden, dus boven de 55 km/u. Als dat lukt, wil ik zeker een poging ondernemen en zullen we met ploeg bespreken wanneer we die eventuele aanval kunnen inplannen", besluit Campenaerts, wiens seizoen na de test erop zit.

Het huidige werelduurrecord bij de mannen staat sinds juni 2015 op naam van Bradley Wiggins. Eerder dit jaar waagde onder meer Dion Beukeboom een poging in zestig minuten verder te fietsen dan 54 kilometer en 526 meter, maar de Amsterdammer slaagde er net als vele anderen niet in beter te doen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...