Door: Tim de Vries Fotografie: Cor Vos, Vital Concept
Nieuws

Bryan Coquard knalt naar eerste seizoenszege en leiderstrui in Oman

Bij de naar Sultan Qaboes genoemde universiteit in Masqat werd gesprint om de eerste zegebloemen van de Ronde van Oman. Die gingen naar Vital Concept, want hun kopman Bryan Coquard was de beste in die massasprint.

De negende editie van de Ronde van Oman werd op gang geschoten in Nizwa, waar werd begonnen aan een rit van 162,5 kilometer. En bijna direct vanuit het vertrek kregen Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen - Baloise), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic), Conor Dunne (Aqua Blue Sport) en Brian Van Goethem (Roompot - Nederlandse Loterij) een vrijgeleide van het peloton. 

Het kwartet bereikte het hoogste punt van de rit drie minuten en veertig seconden eerder dan het peloton. In de honderd dalende kilometers richting de finish knabbelde het peloton keurig steeds een stukje van deze voorsprong af. Op enkele kilometers van de meet was het verhaal van de vier dapperen dan ook uit.

Hierna waren de sprinters aan zet. Bryan Coquard was er dit jaar al enkele keren dichtbij, maar raak schoot hij nog niet. Maar in Muscat, de hoofdstad van Oman, was het wel prijs voor de Fransman. Hij kreeg Mark Cavendish (Dimension Data) en Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) met zich mee op het podium. Voor Coquard was het zijn eerste zege sinds de eerste etappe van de Ronde van België vorig jaar.

 

Gerelateerd nieuws