Campenaerts: 'Het parkoers is op het lijf geschreven van Dumoulin'

Victor Campenaerts geldt als een van de grootste uitdagers van topfavorieten Tom Dumoulin en Rohan Dennis op de WK tijdrit. "Het verschil met hen houdt me 's nachts ook wakker."

Campenaerts
  • Victor Campenaerts Victor Campenaerts
  • Rohan Dennis Rohan Dennis
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Het parkoers is niet ideaal voor de Europees kampioen tijdrijden, beaamt ook hijzelf. "Als ik het zelf had mogen uittekenen, dan zou ik er nooit zo'n lange klim hebben ingelegd", doet de renner van Lotto Soudal zijn verhaal tegen Sporza. "Het parkoers speelt veel meer in de kaart van goede klimmers als Tom Dumoulin. Ik zat niet te wachten op die klim, maar ik maak er het beste van."

De Belg zal dan ook waarschijnlijk in de eerste dertig kilometer zijn tijd moeten pakken. "Die zijn heel vlak. Ik denk dat ik daar relatief zuinig zal kunnen rijden en door mijn aerodynamica toch een hoge snelheid kan halen. Dan kan ik de klim misschien frisser aanvatten. Een goede indeling op dit parkoers is cruciaal. Dit zal mijn tactiek zijn: economisch rijden op het vlakke en keihard rijden op de klim."

De ambitie van Campenaerts is om top vijf te rijden, beter dan de beste Belgische prestatie ooit. "Dat is een mooi doel. Wie voor de overwinning? Het parkoers is op het lijf geschreven van Dumoulin, maar Dennis vloog in de Ronde van Spanje. Wat het verschil met hen is? Dat houdt me 's nachts ook wakker. Ik denk dat zij meer inhoud hebben. Ze zijn ook al langer prof."