Campenaerts vol vertrouwen naar BK tijdrijden

Voor een wielerfan is dit de tijd van de nationale kampioenschappen. Vandaag te beginnen met het Oekraïens en Zweeds kampioenschap tijdrijden. Donderdag wacht het BK tijdrijden. Grote favoriet: Victor Campenaerts.

Campenaerts
  • Victor Campenaerts Victor Campenaerts

De tijdrijder van Lotto Soudal kijkt met veel vertrouwen uit naar de race tegen de klok, die hij in 2016 wist te winnen. Tegen Sporza: "Ik ben de beste Belgische tijdrijder van het moment. Ik wil donderdag opnieuw de nationale trui veroveren. Vorig jaar verloor ik die jammergenoeg aan Yves Lampaert door een val. Omdat ik echter enkele weken later Europees kampioen tijdrijden werd, kon ik mijn ontgoocheling snel doorspoelen."

De renners krijgen een parkoers van 43,2 kilometer voorgeschoteld rondom de plaats Anzegem. "Ik krijg een nieuwe kans om Belgisch kampioen tijdrijden te worden en die wil ik met beide handen grijpen. De eerste plaats is de enige die voor mij van belang is. Ik denk dat het podium zal zijn: 1. mezelf, 2. Yves Lampaert, 3. Thomas De Gendt. De voorbije twee edities draaiden uit op een strijd tussen mezelf en Lampaert en hij zal ook dit jaar weer mijn grootste concurrent zijn."