Door: Arne Temmerman
Nieuws

Contador en Mollema starten op gelijke hoogte in Catalonië

Alberto Contador is vastberaden om de nul van de tabellen te vegen in de Ronde van Catalonië. De Spanjaard start bij Tre...

Alberto Contador is vastberaden om de nul van de tabellen te vegen in de Ronde van Catalonië. De Spanjaard start bij Trek-Segafredo op gelijke hoogte met Bauke Mollema.

Zeventien koersdagen, 6 tweede plaatsen, nul zeges. Dat zijn de naakte cijfers van Alberto Contador in 2017. De Spanjaard is steeds op de afspraak, maar mist steeds dat procentje extra om het af te maken. In de Ronde van Catalonië krijgt de renner van Trek-Segafredo de kans om de puntjes op de i te zetten.

Recuperen van zware Parijs-Nice

De Ronde van Catalonië is vaste prik op de kalender van Contador. Vorig jaar werd hij er nog….. tweede, op zeven seconden van Nairo Quintana. De Colombiaan is er dit jaar niet bij. Er dit jaar wel bij: Chris Froome, Ilnur Zakarin, Tejay van Garderen, Romain Bardet.. Concurrentie genoeg dus voor Contador. Toch is hij niet bang van het verzamelde klimgeweld. "De conditie is goed, dat weet ik ondertussen wel", vertelt Contador tegenover Cyclingnews. "Na Parijs-Nice heb ik vooral gerecupereerd. Het was een van de zwaarste edities van de laatste jaren."

Tijdrit beslissend

Dit jaar staat er een 42-kilometer lange tijdrit op het menu in de Ronde van Catalonië. Volgens Contador zal deze tijdrit het klassement in een definitieve plooi leggen. "De tijdrit is allesbepalend. Ik hoop in de tijdrit zoveel mogelijk tijd te winnen op de concurrentie. Vroeger waren de verschillen in het eindklassement eerder klein. Dit jaar zullen de verschillen veel groter zijn."

Aanwezigheid Mollema extra troef

Trek-Segafredo start in Catalonië met twee kopmannen. Naast Contador staat immers ook Bauke Mollema aan de start. "Het zal zijn zoals in de Ronde van Abu Dhabi. We hebben twee kaarten om uit te spelen. Dat is een groot voordeel," besluit El Pistolero.

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws