Degenkolb: "Zonder De Kort niet naar Trek-Segafredo"

John Degenkolb verkaste deze winter samen met 'maatje' Koen de Kort van Giant-Alpecin naar Trek-Segafredo. "Koen is esse...

Degenkolb: "Zonder De Kort niet naar Trek-Segafredo"
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • John Degenkolb John Degenkolb
  • Koen de Kort Koen de Kort

John Degenkolb verkaste deze winter samen met 'maatje' Koen de Kort van Giant-Alpecin naar Trek-Segafredo. Als de Nederlander niet meewilde, dan was het nog maar de vraag of Degenkolb voor de Amerikanen zou rijden.

John Degenkolb en Koen de Kort rijden al samen sins de overstap van de Duitser naar Argos-Shimano in 2012. Het duo lijkt perfect op elkaar ingespeeld en Degenkolb wilde de Nederlander dan ook graag meenemen naar zijn nieuwe broodheer.

"Koen is essentieel in mijn sprinttrein, hij is de captain die de taken uitdeelt", legt Degenkolb aan Wieler Revue uit. "Ik ben slechts de renner die alleen maar de laatste meters doet. Zeg nooit 'nooit', maar zonder Koen was ik wellicht nooit naar Trek-Segafredo gegaan. We hebben een echte vriendschap."

Het eerste succes van de nieuwe sprinttrein werd ook al behaald; Degenkolb greep de zege in de derde etappe van de Dubai Tour.

"Vroeg in het seizoen goed zijn was nooit voor mij weggelegd", aldus Degenkolb tegen Wieler Revue in Dubai. "Ik had eigenlijk op slechtere resultaten gerekend, dus de etappezege van gisteren geeft veel voldoening."

Foto: Cor Vos