Door: Matthijs Klerkx
Nieuws

Derde plaats Kruijswijk in Zwitserland stemt Team LottoNL-Jumbo tevreden

De Nederlander moest Simon Spilak en Damiano Caruso voor zich dulden.

Een derde plaats in de Ronde van Zwitserland was het hoogst haalbare voor Steven Kruijswijk.

En dat leverde blije gezichten op bij zijn werkgever Team LottoNL-Jumbo. In de afsluitende tijdrit moest de Nederlander nog wat tijd prijsgeven op de nummers 1 en 2 in het algemeen klassement, Simon Spilak en Damiano Caruso.

"Maar Steven reed een goede tijdrit en werd knap zesde", zei ploegleider van dienst Addy Engels in een persbericht van de ploeg. "Alleen Caruso en Spilak eindigden boven Steven. Hetzelfde als met de aankomst op de Tiefenbachferner. Ook toen hoopten we op meer, maar zat het er niet in."

Toch was dat geen uiting van teleurstelling voor Engels. "Natuurlijk wil je het hoogst haalbare. Maar voor we hier naartoe kwamen, wisten we niet hoe goed Steven was. Hij bleek goed te zijn na de eerste aankomst boven. Een derde plaats in een WorldTour-wedstrijd, twee weken nadat je in de Giro uitviel, is een knappe prestatie."

De ploegleider vond het een week van eerlijke duels. "En daarin bleken Spilak en Caruso de betere. De ploeg heeft Steven goed ondersteund in de strijd om een podiumplaats en Steven heeft alles gegeven."

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws