Door: Barry de Vries
Nieuws

Dubbelslag voor Diego Ulissi in Koninginnenrit Ronde van Turkije

Italiaan Ulissi wint in bergrit tijdens Ronde van Turkije en neemt leiding in klassement over.

Diego Ulissi van UAE Team Emirates heeft de bergrit naar Selçuk in de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De Italiaan sloeg een dubbelslag door ook de leiding in het klassement over te nemen.

De rit van Marmaris naar Selçuk werd gezien als de koninginnenrit van de Ronde van Turkije, met veel klimwerk in het begin van de etappe en een slotklim naar de finish van 5.8 kilometer met meer dan 7% gemiddelde stijgingspercentage. Ook de afstand van 205 kilometer maakte het voor de renners niet gemakkelijk.

Vanaf de start gingen zes renners in de ontsnapping, daarbij Ferit Samli, Danilo Celano, Alberto Cecchin, Ludovic Robeet, Alessandro Tonelli en Davide Ballerini. Het peloton gaf ze echter nooit meer dan drie minuten voorsprong en op ruim veertig kilometer voor het eind werd iedereen terug gegrepen.

Pas op de slotklim barste de koers weer los met meerdere aanvalspogingen, waarbij Leopold König van Bora-Hansgrohe de eerste serieuze aanval inzette. Hij deed dit nadat zijn ploeggenoot Sam Bennett naar verwachting moest lossen op de steilere stukken. König werd echter op twee kilometer weer ingerekend door Przemysław Niemiec van UAE Team Emirates. De Pool reed dusdanig hard op kop dat slechts tien man voorin overbleven.

In de laatste kilometer zette Jesper Hansen van Astana een versnelling in, maar Ulissi reed het gat tamelijk eenvoudig dicht. Ook Daniel Martinez en Fausto Masnada konden nog tot op 200 meter voor de finish volgen. Daar zette Ulissi zelf een versnelling in, waarbij hij iedereen achter liet. Uiteindelijk kwam hij met vijf seconden voorsprong op Jensen over de meet, wat genoeg was om de leiding in het klassement over te nemen.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws