Door: Tim de Vries
Nieuws

Dylan Groenewegen scherpt vorm aan in Ster ZLM Toer: 'Winnen is altijd lekker'

Nederlands Kampioen Groenewegen bereidt zich voor op de Tour de France.

Een mooie opsteker voor Dylan Groenewegen gisteren. In aanloop naar zijn tweede Tour de France wint hij de eerste rit in lijn van de Ster ZLM Toer.

Niet André Greipel of Marcel Kittel, maar Dylan Groenewegen greep de eerste gelegenheid voor de sprinters aan in de Ster ZLM Toer. In de straten van Hoogerheide boekte de man die volgende week zijn Nederlandse driekleur verdedigt zijn vierde zege van het seizoen. 

“Winnen is altijd lekker", meldt Groenewegen als hij zijn verhaal doet op de site van zijn ploeg LottoNL - Jumbo. "We wisten dat de vorm gewoon goed was. We hebben weer een overwinning erbij, dat is lekker zo richting de Tour de France. In de Tour rijden de sterkste sprinters, die doen hier ook mee en komen er vandaag niet aan te pas. Wij wel..."

De voorbereiding op de sprint ging niet helemaal perfect, maar toch mocht de Amsterdammer na 187 kilometer de handen in de lucht steken. "Ik was mijn ploeggenoten heel even kwijt, maar ze wachten perfect en toen werd ik goed afgezet", aldus een opgetogen Groenewegen.

De drager van het rood-wit-blauw verklaart zijn succes aan zijn rijping in het profpeloton. "Ten opzichte van de Tour de France vorig jaar ben ik weer een stuk sterker geworden. Dat voel ik en dat blijkt ook uit de sprinttrainingen. Ik was natuurlijk vorig jaar ook een jaar jonger."

Vorig jaar begon LottoNL - Jumbo met het ontwikkelen van een sprinttrein in dienst van Dylan Groenwegen. Tijdens de aankomende Tour de France is een rit winnen met de trein in de Tour de France een van de belangrijkste doelen van de Nederlandse wielerploeg. Ploegleider Merijn Zeeman: "Wij weten wat er moet gebeuren om de grote teams partij te bieden in de Tour. We hebben deze race uitgekozen om automatismen van de sprinttrein in te slijpen. Alles ging vandaag volgens de afspraken, dat geeft heel veel voldoening", besluit Zeeman.

De Ster ZLM Toer gaat vandaag weer verder met een rit over 210 kilometer. Op het menu staan onder meer de Cauberg, de Eyserbosweg en de Gulperberg. De finale van de etappe, met start en finish in Buchten, is nagenoeg vlak.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws