'Enfant terrible' Moscon viert comeback met tweede zege in één week

In de Giro della Toscana ging Gianni Moscon met de bloemen lopen. In Pontedera was hij Romain Bardet en Domenico Pozzovivo te snel af.

Moscon
  • Romain Bardet Romain Bardet
  • Domenico Pozzovivo Domenico Pozzovivo
  • Gianni Moscon Gianni Moscon

Met de Giro della Toscana stond een volgende Italiaanse najaarsklassieker op het programma. Met de zware Monte Serra een aantal keer in het parkoers - bijna 200 kilometer moesten er gereden worden - vormde dit een ideale voorbereiding op het WK in Innsbruck dat volgende week plaats vindt.

Al vrij vroeg in de koers werden de eerste aanvallers gegrepen, waarna ook een duo van Caja Rural-Seguros RGA met Iuri Filosi (Delko Marseille Provence KTM) het niet lang uitzong. Op de laatste passage van de Monte Serra begon Team Sky het tempo de hoogte in te gooien.

Met name toen kersverse aanwinst Eddie Dunbar, de Ier kwam over van het gestopte Aqua Blue Sport, het commando overnam werd het voor veel renners te zwaar. Sterker nog: enkel Gianni Moscon, Romain Bardet en Domenico Pozzovivo konden aanhaken. Nadat eerst Bardet en vervolgens Moscon versnelden, was het voor de kleine Zuid-Italiaan ook gedaan.

Het Frans-Italiaanse duo dook de afdaling in en zag als bij een wonder de pocketklimmer uit Policoro in de afzink de aansluiting maken. Het trio reed op de streep in Pontedera af, waarna Gianni Moscon de andere twee versloeg in de sprint.