Finishfoto wijst Danny van Poppel uit als winnaar Halle-Ingooigem

Danny van Poppel heeft de twintigste seizoenszege van LottoNL-Jumbo binnengeharkt. In de Belgische eendagskoers Halle-Ingooigem wist hij Fabio Jakobsen nipt te verslaan in de eindsprint.

Danny van Poppel
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Dat de 71ste uitgave van de eendaagse wielerwedstrijd een Nederlandse winnaar zou mogen begroeten was duidelijk toen de voorste groep de finish passeerde. Het was enkel nog de vraag of Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) of Van Poppel was die zijn wiel als eerste over de eindstreep wist te gooien.

Na bestudering bleek het Van Poppel te zien die het hoogste treetje van het podium mocht betreden. Hij is de vierde Nedlernadse winnaar van Halle-Inooigem: Adrie Schipper (1982), Jans Koerts (2003) en Roy Curver (2012) deden hem dit kunstje voor. 

"Dit doet echt deugd", begint Van Poppel zijn verhaal over de wedstrijd. "Ik zat er de laatste weken al een paar keer kort bij, vooral in de Giro, dus je kunt je voorstellen hoe blij ik ben dat ik weer win. Het was echt close tussen mij en Jakobsen, maar winnen is winnen."

"Ik zat perfect bij Jakobsen in het wiel. Ik wilde de sprint eerder aan gaan dan hij", vertelt de 24-jarige over de sprint. "Ik viel op het laatst een beetje stil, maar het was genoeg."

In zijn winnaarswoord sprak Van Poppel zijn dank uit voor zijn ploegmaats. "Maarten heeft veel werk opgeknapt voor mij. We sprongen op de laatste keer Tiegemberg naar de kopgroep toe. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het bij elkaar bleef en dat ik kon sprinten. Dit geeft moraal voor de komende weken.”