HomeNieuwsFranse ploegen presenteren nieuwe renners voor 2017

Franse ploegen presenteren nieuwe renners voor 2017

Drie Franse ploegen brachten vandaag hun eerste transfers naar buiten. Het gaat om AG2R-La Mondiale, Cofidis en Fortunéo...

Drie Franse ploegen brachten vandaag hun eerste transfers naar buiten. Het gaat om AG2R-La Mondiale, Cofidis en Fortunéo Vital Concept.

AG2R-La Mondiale presenteerden vandaag de komst van twee Belgen. Oliver Naesen komt over van IAM Cycling, waar Stijn Vandenbergh het gezelschap van Etixx-Quick Step verlaat. Beide Vlamingen tekenen voor twee seizoenen bij de Franse WorldTour-formatie.

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat AG2R-La Mondiale me geeft”, vertelde Naesen op de website van zijn nieuwe ploeg. Naesen heeft tot nu toe één overwinning bij de profs achter zijn naam staan. Vorig jaar won hij de Polynormande. Ook reed Naesen een maand geleden de Tour. Ook werd hij knap dertiende in Parijs-Roubaix.

Vandenbergh keert terug naar een oude bekende. In 2008 reed de Belg ook voor AG2R. “Ik vertrek dus niet naar iets onbekends”, aldus de klassieke renner. “We zetten hier een nieuwe klassieke ploeg op en ik ben blij daar deel van uit te maken. Mijn doel wordt de Ronde van Vlaanderen, waar ik al eens vierde werd.” Vandenbergh won dit jaar een etappe in de Ronde van Valencia.

Drie voor Cofidis

Als tweede van de Franse ploegen presenteerde Cofidis vandaag naast stagiairs ook aanwinsten voor de langere termijn. De Fransen Guillaume Bonnafond en Jimmy Turgis en de Vlaming Dimitri Claeys dragen volgend jaar het rode tenue. Bonnafond komt van AG2R-La Mondiale en staat vooral te boek als knecht bergop.

Claeys toonde zich eind vorige maand door een ritzege te pakken in de Ronde van Wallonië. Ook pakte hij een negende plaats in de Ronde van Vlaanderen na een geweldig aanvallende koers te hebben gereden. Jimmy Turgis is het broertje van Anthony, die dit jaar een etappe won in de Ronde van Luxemburg en later deze maand de Vuelta rijdt.

Ook kreeg Cofidis te maken met een uitgaande transfer. Arnold Jeannesson maakte een einde aan de lange stroom van geruchten dat hij naar Fortunéo-Vital Concept zou gaan. De klimmer tekent een jaar bij de Bretoense ploeg met ProContinental-status. “Ik kan hier mijn gang gaan in koersen als Parijs-Nice en kan ook mijn ambities in het veld hier waarmaken.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...