Gasparotto wordt ploeggenoot Nibali bij Bahrain-Merida

Enrico Gasparotto is de nieuwste aanwinst van de nog op te zetten ploeg Bahrain-Merida. Dat maakte de nieuwe formatie be...

Gasparotto wordt ploeggenoot Nibali bij Bahrain-Merida
  • Enrico Gasparotto Enrico Gasparotto

Enrico Gasparotto is de nieuwste aanwinst van de nog op te zetten ploeg Bahrain-Merida. Dat maakte de nieuwe formatie bekend op Twitter.

"Wij willen een klassiek renner welkom heten", aldus de Bahreinse ploeg op Twitter. "Hij is de nieuwste renner die bevestigd heeft deel uit te maken van Bahrain-Merida vanaf 2017."

"Het wordt mijn vijfde seizoen als ploeggenoot van Vincenzo Nibali, daar ben ik erg blij om", aldus Gasparotto. "Ik heb zin in dit mooie project." De Italiaan komt over van Wanty-Groupe Gobert.

Nieuwe motivatie

De ervaren Italiaan spreekt zelf over een mooi nieuw avontuur. "Het lijkt erop dat ik de komende twee seizoenen een nieuwe ploeg heb!" antwoordt hij in een Tweet op zijn nieuwe werkgever. "Een nieuw project, dus een nieuwe motivatie." De oud-Italiaans kampioen won dit jaar voor de tweede keer in zijn loopbaan de Amstel Gold Race.

Eerder maakte de ploeg al de komst van vier andere Italianen bekend. Manuele Boaro, Sonny Colbrelli, Vincenzo Nibali en Giovanni Visconti versterken de Italiaanse gelederen van Bahrain-Merida ook. De Slovenen Grega Bole, Borut Bozic en Luka Pibernik, Taiwanees Chun Kai Feng, Australiër Heinrich Haussler en de Wit-Rus Kanstantsin Sivtsov zijn de andere al bevestigde contracten vanaf 2017.

De Bahreinse ploeg zal normaal gesproken als WorldTour-ploeg door het leven gaan. Merida was een aantal seizoenen co-sponsor van Lampre. Lampre verzekerde via een Chinees bedrijf toch haar toekomst in de wielersport.