Giro-baas Vegni heeft vertrouwen in passage Agnello, Bonette en Lombarda

Giro-baas Vegni heeft vertrouwen in passage Agnello, Bonette en Lombarda

De baas van de Giro d'Italia heeft vertrouwen in het feit dat de etappes van vrijdag en zaterdag voor het beloofde spektakel kunnen gaan zorgen, meldt hij aan Cyclingnews. Het peloton voert dan over de Colle Dell'Agnello (vrijdag),  over de Col de la Bonette en Colle della Lombarda (beiden zaterdag).

Afgelopen maandag viel er weer een nieuwe laag sneeuw op de beklimmingen, maar de lokale autoriteiten verzekeren Vegni dat ze er alles aan doen om de passages over de hoogste toppen van deze Giro door te laten gaan. Vegni zegt: "Het is bekend dat het weer verraderlijk kan veranderen in de bergen en ook ik heb dat niet in de hand, maar de voorspellingen geven aan dat het weer gaat verbeteren. Mocht het al een probleem worden dan hebben we een goed alternatief plan liggen om over andere bergpassen te gaan".

Vegni wilde niets zeggen over details, maar Cyclingnews heeft begrepen dat de etappe van zaterdag dan richting het noorden zal gaan mocht het weer toch roet in het eten gooien. De Montegenevre beklimming van Briancon naar Italië zal dan het alternatief worden om via Sestriere naar de oorspronkelijk finish te rijden in Sant'Annia Di Vinadio.