Groenewegen tevreden met derde plek

Dylan Groenewegen is tevreden met zijn derde plek. In een chaotische sprint moest de Nederlander André Greipel en Arnaud...

Groenewegen tevreden met derde plek
  • André Greipel André Greipel
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen is tevreden met zijn derde plek in de vijfde etappe in Parijs-Nice. In een chaotische sprint naar Bourg-de-Péage moest de Nederlander André Greipel en Arnaud Démare voor zich laten gaan. 

"Het was vrij hectisch", zegt Dylan Groenewegen na de finish. "Ik had geen keuze en moest vroeg aan gaan. Toen André Greipel erover heen, kwam merkte ik meteen dat hij sterker was. Als je verliest omdat iemand sterker is, moet je het daarmee doen. We mogen tevreden zijn met een derde plek in dit veld."

Volgens Groenewegen heeft de ploeg het goed gedaan, nadat er tijdens de derde rit de verkeerde kant van een rotonde werd genomen. "Dinsdag verknalde wij het zelf, gisteren hebben wij dat aardig rechtgezet. Na het klimmetje reden mijn ploeggenoten mij naar voren. In de finale hebben we lang gewacht en zijn we goed bij elkaar gebleven."

Het wachten om aan te gaan is volgens Groenewegen een goede verbetering. "We proberen steeds langer te wachten voordat we met de sprinttrein aan gaan. Dat ging goed. Vorig jaar, tijdens de Tour, durfden we niet te wachten. Als je ziet hoe we dat nu doen, mogen we daar tevreden mee zijn."

Parijs-Nice is voor Groenewegen een van de voorbereidingskoersen voor de Tour. De sprinttrein heeft opnieuw een stap gezet. "In dit deelnemersveld derde worden en de sprinttrein op de rails houden is goed. Nog een klein beetje verbeteren en dan kunnen we richting de Tour gaan werken."

Foto: Cor Vos