Hagen verpulvert de tegenstand in Qatar

Hagen verpulvert de tegenstand in Qatar

De Noor Edvald Boasson Hagen heeft de concurrentie ruimschoots verpletterd in de individuele tijdrit. De Noor snelde maar liefst twee renners voorbij in 11 kilometer en greep daarmee ook de macht in Qatar. Twee Nederlanders haalden de top 10.

Op een winderig parcours van 11km waren het de Nederlanders die zich lange tijd goed wisten te plaatsen in de top van de tussenstand. Edvald Boasson Hagen wist hier een stokje voor te steken. Met een tijd van 13:51 van Jos van Emden had de Noor een scherpe richttijd. Hagen wist hier maar liefst 25 seconden af te doen en verpletterde daarmee de tweede tijd. Jos van Emden eindigde uiteindelijk wel op die tweede plaats voor Manuel Quinziato (13:55). Lieuwe Westra was de andere Nederlander die een goede tijd wist neer te zetten in Qatar. Hij hield het op 14:09 op 43 tellen van Hagen. Cavendish eindigde op de zevende plaats, maar verloor wel de gouden leiderstrui aan Hagen.

Morgen rijden de renners van Al Zubarah Fort naar Madinat al Shamal over een afstand van 189km. De etappe gaat deels over hetzelfde parcours waar Ellen van Dijk na waaiers de etappe won.