Hayman: 'Matthews krijgt in Tour betere steun bij Sunweb-Giant'

Mathew Hayman is van mening dat Michael Matthews slimme zaken heeft gedaan met zijn transfer naar Sunweb-Giant. Dat zei...

Hayman: 'Matthews krijgt in Tour betere steun bij Sunweb-Giant'
  • Michael Matthews Michael Matthews

Mathew Hayman is van mening dat Michael Matthews slimme zaken heeft gedaan met zijn transfer naar Sunweb-Giant. Dat zei hij in de Sydney Morning Herald.

Hayman, zelf dit jaar winnaar van een beklijvende editie van Parijs-Roubaix, vindt dat Bling met zijn transfer naar Sunweb-Giant goede zaken doet. Matthews tekende voor drie jaar bij de ploeg van Iwan Spekenbrink en moet de vervanger worden van John Degenkolb. Dat betekent: presteren in klassiekers en ritzeges pakken in grote rondes.

"Michael is heel erg ambitieus", stelt Hayman over Matthews. Die zei zelf over zijn transfer naar Sunweb-Giant het volgende: "Ik ben ervan overtuigd dat ik hier het beste uit mezelf als renner en individu kan halen." Daar is zijn oude ploeggenoot het mee eens. Hij stelt bovendien dat de veranderingen die Orica-BikeExchange heeft ondergaan, niet goed uitkomen voor de sprinter.

Groene trui

"Ik denk namelijk dat Michael zijn zinnen heeft gezet op het winnen van de groene trui", laat Hayman zich daarover uit. Peter Sagan won dit jaar voor het vijfde jaar op rij onbedreigd de groene trui in de Tour de France. Volgens Hayman wil zijn landgenoot de Slowaak van die troon stoten.

Maar met Esteban Chaves en de broers Yates heeft Orica-BikeExchange maar liefst drie klassementsrenners binnen haar rangen. Chaves pakte dit jaar een tweede plaats in de Giro d'Italia en een derde in de Vuelta a España. Adam Yates werd als winnaar van de witte trui vierde in de Tour de France.

"Ik denk dat hem dat opbreekt", gaat Hayman verder. "Het team past niet meer bij hem. We hebben een aantal jonge renners die zich toeleggen op het klassement. Ik denk dat zijn transfer puur daar mee te maken heeft. Hij krijgt bij Sunweb-Giant een ploeg rond hem heen die hem vol zal ondersteunen in de jacht op het groen. Ik kijk uit naar zijn prestaties bij Sunweb-Giant", besluit de Australiër.

Foto's: Cor Vos