Healthy Ageing Tour uitgebreid met para-cycling driedaagse

Wedstrijden voor de C-klasse en tandemklasse toegevoegd aan Noord-Nederlandse etappekoers.

Healthy Ageing Tour uitgebreid met para-cycling driedaagse

De Healthy Ageing Tour voegt een derde wedstrijdcategorie toe aan haar programma. Naast de internationale etappekoers voor vrouwen en junior vrouwen tekent de organisatie van 4 tot en met 6 april voor een etappekoers voor sporters met een beperking.

De etappekoers biedt startgelegenheid aan zowel mannen als vrouwen en wordt in twee categorieën verreden met wedstrijden voor de C-klasse (C1 - C5) en de tandemklasse. Op de woensdag wordt de deelnemers een omloop voorgeschoteld, op donderdag wacht hen een klassieker en op vrijdag wordt de driedaagse afgesloten met een individuele tijdrit.

Volgens koersdirecteur Thijs Rondhuis wordt de para-cycling driedaagse volledig geïntegreerd binnen de Healthy Ageing Tour. Zo wordt gebruik gemaakt van dezelfde parkoersen als de reeds bestaande wedstrijden. Rondhuis: "We kunnen hen dankzij de bestaande belangstelling voor met name de elite-vrouwen een podium bieden binnen de bestaande entourage van ons evenement. Net als voor de andere sporters zal Pagedal in Stadskanaal de uitvalsbasis zijn voor hen bij hun verblijf in Noord-Nederland."

De Healthy Ageing Tour voor elite vrouwen staat wordt van 4 tot en met 8 april verreden. De laatste etappe voor junior vrouwen vindt plaats op 7 april.

Foto: Cor Vos