Hoe ziet de laatste dag van de Hammer Series eruit?

De ploegenachtervolging beslist vanmiddag welke ploeg de eerste winnaar in de Hammer Series is.

Hoe ziet de laatste dag van de Hammer Series eruit?

Vanmiddag beleven we de ontknoping van de eerste Hammer Series. Na twee dagen volle bak koers door het Limburgse land is het nu tijd voor de apotheose . Maar hoe gaat de laatste etappe in zijn werk? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Het Tom Dumoulin Bike Park is deze middag het toneel van de ploegenachtervolging die de eerste wedstrijd in de Hammer Series gaat beslissen. In en om Sittard worden er drie rondes van net geen vijftien kilometer afgelegd. Het parkoers is nagenoeg vlak.

Maar wat is de startvolgorde, en hoe wordt de winnaar bepaald? Het zijn twee dingen die net even anders gaan bij deze innovatieve wedstrijd.

In totaal zijn er nog maar acht teams over die kans maken om de Hammer Series te winnen. Bij het sluiten van de markt gisteren is er een klassement opgemaakt. De beste acht ploegen in dat klassement mogen strijden om de eindzege. De overige formaties mogen wel van start gaan en hebben nog kans op dagsucces, maar doen niet mee om de eindoverwinning.

De ploegen die vanmiddag 'voor spek en bonen' meerijden zijn onderstaande teams. Trek - Segafredo vertrekt als nummer negen in het klassement om 14.50 uur als eerste van deze groep. Op de aangegeven tijdsverschillen starten de andere ploegen ook. Zo start Israel Cycling Academy twee minuten later dan Trek - Segafredo. De ploeg die als eerste vier man over de streep krijgt wordt uiteindelijk negende in het eindklassement.

1. Trek - Segafredo

2. Quick-Step Floors +39″

3. BMC Racing Team +55″

4. Bahrain Merida +1’18”

5. Roompot - Nederlandse Loterij +1’33”

6. UAE Team Emirates +1’45”

7. Israel Cycling Academy 2’00”

8. Team Caja Rural - Seguros RGA 2’15”

En dan gaan we over naar de ploegen die om de zege mogen strijden. Rond de klok van vier uur - als de andere ploegen binnen zijn - gaat Team Sky als leider in het klassement als eerste team van start. 32 seconden later mag Team Sunweb beginnen met achtervolgen, een halve minuut later volgt Nippo - Vini Fantini.

1. Team Sky

2. Team Sunweb +32”

3. Nippo - Vini Fantini +1’00”

4. Lotto Soudal +1’12”

5. Movistar Team +1’29”

6. Cannondale - Drapac +1’49”

7. Orica - Scott +2’02”

8. Team LottoNL - Jumbo +2’16”

Ook nu draait het erom om vier renners over de finish te krijgen. De ploeg die daar als eerste in slaagt wordt uitgeroepen tot winnaar van de driedaagse.

Foto: Cor Vos.