Sondre Holst Enger gaat sprinten voor AG2R-La Mondiale

Sondre Holst Enger kent zijn nieuwe werkgever in AG2R-La Mondiale. Het is voor de Franse ploeg de derde renner die over...

Sondre Holst Enger gaat sprinten voor AG2R-La Mondiale

Sondre Holst Enger kent zijn nieuwe werkgever in AG2R-La Mondiale. Het is voor de Franse ploeg de derde renner die over komt van IAM Cycling.

Eerder werd bekend dat Mathias Frank en Oliver Naesen dezelfde weg bewandelen als de Noor. Enger heeft tot nu toe twee professionele overwinningen achter zijn naam staan: ritzeges in de Rondes van Oostenrijk en Kroatië. Ook eindigde de Noor op het wereldkampioenschap voor beloften in Firenze als derde.

"Ik ben blij dat ik een mooi nieuw avontuur kan beginnen bij AG2R-La Mondiale", stelt Enger op de website van de Franse ploeg. "Ik kijk er naar uit om een nieuw seizoen te beginnen bij een goede ploeg. Ze reden een indrukwekkende Tour de France. Ik wil bij AG2R gaan kijken wat ik kan in de klassiekers."

Toekomstig kampioen

Zijn nieuwe ploegleider Vincent Lavenu liet ook zijn licht schijnen over de komst van Holst Enger. "Hij reed dit jaar zijn eerste Tour en was daar de jongste van het peloton. En nog won hij bijna de etappe in Bern!" Lavenu plakte al een etiket op zijn nieuwste aanwinst: "Hij is een zeer getalenteerde renner, met verschillende mogelijkheden. Er is nog veel verbetering mogelijk en voor mij wordt hij een toekomstig kampioen."

Wie weet kan Enger zijn bekende dansje bij AG2R-La Mondiale vaker uitvoeren.

[video mp4="https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2016/08/Sondre-Hols-Enger-IAM-Cycling-epic-celebrating.mp4"][/video]