In de winkel: Wieler Revue WK-special

In de winkel: Wieler Revue WK-special

De Wieler Revue WK-special is verkrijgbaar. En dat nummer staat uiteraard volledig in het teken van het naderende wereldkampioenschap in de Italiaanse regio Toscane. Veel voorbeschouwingen dus op de diverse wedstrijden, een overzicht van de favorieten en natuurlijk interviews.

Zo spraken we met Bradley Wiggins, die straks jacht maakt op de wereldtitel tijdrijden. Bij de vrouwen is Ellen van Dijk kandidaat voor het goud op de tijdrit, ook zij komt aan het woord. Matti Breschel stond al twee keer op het WK-podium bij de elite en krabbelt dit seizoen na twee moeizame en door blessures verpestte jaren bij Rabobank weer op. We laten Paolo Bettini aan het woord over de kansen van de Squadra Azzurra op het thuisparkoers en Evelyn Stevens, een van de concurrentes van Marianne Vos, vertelt over haar overstap van Wall Street naar het peloton.

Pieter Weening, een van de outsiders in Florence, vertelt uitvoerig over zijn sterke seizoen. ,,Je hebt op zo’n WK altijd van die punchers, van die gasten die nog één keer vol gaan. Je weet het nooit. Ik kan er wel een goeie uitslag rijden. Als ik de conditie van de afgelopen maanden heb, dan kan ik daar in de finale lang mee." (lees meer)

We blikken ook alvast vooruit op het volgende WK, dat van 2014. Het Spaanse Ponferrada is dan de gastheer. Verder in de Wieler Revue WK-special een in memoriam van oud-bondscoach Piet Libregts, een voorpublicatie uit 'Strijd in het vrouwenpeloton' van Jeanine Laudy en Jan Willem Verkiel en in de sectie Nationaal een vooruitblik op de WK's bij de beloften en junioren en een interview met Derk Abel Beckeringh.