Door: Tim de Vries
Nieuws

Jon Aberasturi sprint het snelst in opener Tour of Qinhai Lake

De Baskische sprinter van Team UKYO viert feest in de openingsetappe.

Jon Aberasturi heeft de eerste rit van de Tour of Qinhai Lake gewonnen. Na een rit over 153 kilometer van Ledu naar Xining klopte de Bask van Team UKYO Dusan Rajovic (Adria Mobil) en Georgios Bouglas (China Continental Team of Gansu Bank) in een massasprint.

De rit werd gekleurd door drie vluchters. De Italiaan Jacopo Mosca (Wilier Triestina - Selle Italia), de Belg Gerjan De Vos (Starts - Vaxes Cycling Team) en Torku Sekerspor-renner Ferit Samli kozen het ruime sop. Het trio verdeelde onderweg alle prijzen onder elkaar, maar ze konden niet voorkomen dat het peloton hen in de slotfase tot de orde riep.

In de massasprint was Aberasturi, een sprinter met een verleden bij Euskaltel, de sterkste. Hij begint logischerwijs als leider aan de tweede etappe. In de straten van Xining worden er acht plaatselijke rondes gereden, goed voor een rit over 115 kilometer. In de hoofdstad van de provincie Qinhai wordt wederom een massasprint verwacht.

De Tour of Qinhai Lake duurt nog tot en met 29 juli. Enkele bekende namen op de startlijst zijn Damiano Cunego, Oscar Pujol, Stefan Schumacher, Yonathan Monsalve en good old Davide Rebellin. De vijf Nederlanders aan het vertrek rijden allemaal bij Monkey Town Continental Team.

Foto: Team UKYO

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws