Door: Tim Beck
Nieuws

Kleine breuk in scheenbeenkop voor De Plus

Dat valt alleszins mee gezien de valpartij.

Voor even stopte het ademen voor menig wielerliefhebber afgelopen zaterdag in de Ronde van Lombardije. Laurens De Plus kwam hard ten val over een vangrail in de afdaling van de Muro di Sormano en viel vervolgens enkele meters naar beneden. Vandaag onderging hij enkele onderzoeken. Daaruit kwam dat hij over een maand zijn trainingen weer kan hervatten.

De Plus heeft een kleine breuk in zijn scheenbeenkop van zijn rechterknie. “Ik was bang dat mijn knie ernstig beschadigd zou zijn, maar gelukkig is het niet zo erg. De dokters vertelden me zelfs dat ik erg gelukkig mag zijn met de uitkomst, want het had een stuk erger kunnen zijn. Mijn gedachten zijn ook bij de renners die gevallen zijn op hetzelfde punt. Ik wens ze het beste.”

De Plus reed op het moment van zijn val op de tweede plaats in de koers. “Het is niet de beste manier om mijn seizoen te eindigen, maar ik bekijk het van de positieve kant. We zitten in het naseizoen en ik heb tijd om te herstellen voor het trainingskamp in december.”

Foto: Cor Vos 

Gerelateerd nieuws