Nieuws

KRISTOFF WINT MILAAN-SANREMO

 Alexander Kristoff heeft Milaan-Sanremo gewonnen, in de sprint van een uitgedund peloton. De 26-jarige Noor van Katusha won met verve van oud-winnaar Fabian Cancellara. Ben Swift werd derde, voor Ruben Lobato en Mark Cavendish. De Brit leek een tweede overwinning, na 2009, binnen handbereik te hebben maar kwam duidelijk tekort in de sprint. Titelverdediger Gerald Ciolek werd negende, favoriet Peter Sagan tiende. Sebastian Langeveld werd op plaats veertien de beste Nederlander.

Vrijwel direct na de start bij de Dom in Milaan ging een groepje van zeven aan de haal, met daarbij onder anderen Marc de Maar (UnitedHealthcare) en Maarten Tjallingii (Belkin). Zij bleven met zijn tweeën als laatsten over vooraan, in de grotendeels verregende koers. De vijf anderen, onder wie Tsjechisch kampioen Jan Barta, werden er naarmate de Primavera vorderde om de beurt afgereden. Matteo Bono kon het langste bij de twee Nederlanders blijven. Tjallingii en De Maar kwamen gezamenlijk boven op de Cipressa, waar Vincenzo Nibali vanuit het peloton met de favorieten een aanval waagde. In de afdaling sloot Nibali aan bij de twee op kop en ging meteen door. Cannondale, de ploeg van Sagan, mende de groep daar achter.

Kort na het opdraaien van de Poggio werd Nibali gegrepen en achtergelaten. John Degenkolb reed even eerder lek en zag zo zijn kansen in rook opgaan. Gregory Rast, ploegmaat van Cancellara, opende de debatten op de Poggio en kreeg Enrico Battaglin mee. Wat later probeerde Philippe Gilbert weg te komen, maar Lars-Petter Nordhaug (Belkin) en Greg Van Avermaet doken als eersten de afdaling richting Sanremo in.

Gerelateerd nieuws