Kruijswijk: "Aan excuses hebben we niks"

Steven Kruijswijk reageert in het Algemeen Dagblad voor het eerst op de excuses die Vuelta-organisator Unipublic maakt....

Kruijswijk: "Aan excuses hebben we niks"
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk reageert in het Algemeen Dagblad voor het eerst op de excuses die Vuelta-organisator Unipublic maakt. "Met excuses schiet ik zelf niks op en de wielersport ook niet."

Unipublic betuigde spijt aan Steven Kruijswijk, maar de coureur van LottoNL-Jumbo kan daar niet zoveel mee.

"Ik ben de dupe van een obstakel dat bijna niet te missen is", aldus Kruijswijk in het AD. "En toch is het over het hoofd gezien. Dat is niet voor het eerst. In de Ronde van het Baskenland was er vorig jaar een gelijksoortige val. Aan excuses hebben we niks, als de veiligheid van de renners almaar in gedrang blijft."

"Als renner moét je opletten, maar je moét er ook vanuit kunnen gaan dat de omgeving waarin je koerst veilig is", vervolgt de afgestapte kopman van LottoNL-Jumbo. "Ik weet niet of het nu aan mij is om met een oplossing te komen voor dit steeds terugkerende probleem."

Kruijswijk: "Blijkbaar moeten inspecties nog strikter. Dan die laatste 10 kilometer maar dubbel checken, als ze dit soort dingen over het hoofd blijven zien. Dan trekken ze daar bij de UCI maar extra budget voor uit. Want nu mag ik nog blij zijn dat het 'maar' om mijn sleutelbeen gaat, dat heelt wel weer. Dit had veel erger af kunnen lopen.''

Foto: Cor Vos