Lampre wil in WorldTour blijven dankzij Chinese sponsor

De kans bestaat dat Lampre toch in de WorldTour blijft. Het maakte vandaag een nieuwe Chinese partner bekend. Het team z...

Lampre wil in WorldTour blijven dankzij Chinese sponsor

De kans bestaat dat Lampre toch in de WorldTour blijft. Het maakte vandaag een nieuwe Chinese partner bekend. Het team zal CGS Cycling heten.

Dat deed de ploeg met Italiaanse origine in een persbericht. "In een conferentie die plaats vond in Peking, werd onze sportgroep TJ Sport Consultation als hoofdsponsor gepresenteerd en als basis gelegd voor de ontwikkeling van de eerste Chinese WorldTour-ploeg", klinkt het in het persbericht.

Lampre, dat co-sponsor Merida zag vertrekken naar het nieuwe Bahreinse project, werd aanvankelijk geacht als ProContinentaal of zelfs als Continentaal team door te gaan. Met het aantrekken van een Chinese sponsor is dat dus niet het geval.

CGS Cycling Team

De nieuwe ploeg moet CGS Cycling Team gaan heten. Nog dertien Lampre-renners staan onder contract. Daarbij onder meer Sacha Modolo en Louis Meintjes. Ook zijn met Simone Consonni, Filippo Ganna en Edward Ravasi drie grote Italiaanse talenten van de partij voor de Chinees-Italiaanse ploeg.

"We willen het vooral goed doen in de Tour de France", stelt het persbericht. "Daarnaast willen we zorgen dat het Chinese wielrennen zich goed ontwikkeld naar de volgende Olympische Spelen."