Laurens De Plus: 'Ketonen smaken naar gin-tonic'

Volgens Laurens De Plus smaken ketonen met veel verbeelding naar gin-tonic. Dat vertelt de Belg in de Sporza-podcast 'De Tribune'. Zijn ploeggenoot George Bennett heeft een iets andere mening.

Laurens De Plus
  • George Bennett George Bennett
  • Laurens De Plus Laurens De Plus

In de Sporza-Podcast 'De Tribune' is Laurens De Plus open over ketonengebruik. Hij vertelt ook over de wetenschappelijke aanpak bij Jumbo-Visma en het afwegen van eten. Zo gebruikt men bij de ploeg een app waarmee het eten tot op de gram wordt afgewogen: "Het is een goed systeem, want zo hoef je niet meer na te denken over je voeding. Je moet gewoon je bord afwegen. Voor de rest is het super makkelijk. Mentaal is dat niet altijd makkelijk, maar als iedereen het doet en als je Tony Martin het ziet doen, dan is het voor iedereen de moeite."

Bij Jumbo-Visma is het geen geheim dat de renners, net als bij andere ploegen, ketonen gebruiken. De Plus is er tevreden over: "Ik ben blij dat er niet hysterisch over gedaan wordt. Iedereen kan het kopen. Het is alleen de manier waarop het gebruikt wordt, die het verschil kan maken. Het smaakt met veel verbeelding een beetje als gin-tonic, maar eigenlijk vindt niemand in de ploeg het lekker. Niet iedereen in de ploeg gebruikt het, maar ik voel me er goed bij."

George Bennett

George Bennett heeft overduidelijk een andere mening over de smaak van ketonen, laat hij op Twitter weten: