Lutsenko: 'Deze drie zeges zijn heel emotioneel voor me'

Waar het Alexey Lutsenko op de fiets momenteel voor de wind gaat, heeft hij in zijn privéleven een moeilijke tijd achter de rug. "Ik wil de zege dan ook opdragen aan mijn vrouw."

Lutsenko
  • Alexey Lutsenko Alexey Lutsenko

Lutsenko heerst momenteel in de Tour of Oman, waar hij al drie etappes wist te winnen en vandaag hoogstwaarschijnlijk het eindklassement op zijn naam schrijft. Na zijn zegetocht op de zware Green Mountain kwam de Kazach met een emotioneel relaas. "Ik wil de zege aan mijn vrouw opdragen, die een miskraam heeft gehad van onze tweeling afgelopen december. Met deze drie zeges wil ik ze eren. Mijn vrouw en ik gingen door een hele moeilijke periode. De ploeg heeft me volledig bijgestaan en ik ben blij dat ik ze kan belonen voor hun support."

"Het team beschermde me heel goed tot het tweede gedeelte van de beklimming", gaat Lutsenko verder. "Vanaf dan was het volgen van mijn belangrijkste rivalen. Het belangrijkste doel was om de rode trui te behouden, maar toen ik de laatste vluchter zag, ging ik vol voor de ritzege. Dit was een belangrijke en emotionele zege voor mij en de gehele ploeg."