Maassen: "We hadden op meer gehoopt"

Maassen: "We hadden op meer gehoopt"

LottoNL-Jumbo kende een ongelukkige dag in de Tour Down Under. Kopman George Bennett verloor 22 seconden in de strijd om het algemeen klassement. "We hadden op meer gerekend", keek ploegleider Frans Maassen na de rit terug op de website van de ploeg. 

"Het was ons doel om George Bennett goed af te zetten voor de laatste klim zodat hij met de besten kon strijden", vervolgt Maassen. In de aanloop naar de klim tuimelde Bram Tankink echter over de kop waardoor zijn kopman werd opgehouden. "Na die valpartij van Bram hebben we teveel energie moeten steken in het terugwinnen van onze positie."

Ook Bennett zelf stipt de valpartij van de Tukker aan als kantelpunt. "We zaten vast achter de valpartij in de aanloop naar de laatste klim. Daar zijn we Bram verloren. Het was een hels karwei om terug te komen, maar het team heeft ervoor gevochten en zorgde ervoor dat ik weer vooraan kwam te zitten. Helaas betaalden we de tol voor die inspanning. Toen we ons terug naar voren vochten, moest ik al teveel in het rood om de kopgroep nog te kunnen volgen in de finale. Ik krijg morgen een nieuwe kans."

Bram Tankink is voor een controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij kwam met zijn ribben in botsing met een rotswand en heeft naar eigen zeggen enorm veel pijn.