Door: Tijn van der Muuren
Nieuws

Majka zegeviert op Rogla in Slovenië

De Pool pakt tevens de leiderstrui over.

Rafal Majka heeft de derde etappe van de Ronde van Slovenië gewonnen. De Pool van Bora-Hansgrohe won de bergetappe naar Rogla door in de sprint Jack Haig (derde) en Giovanni Visconti (tweede) te verslaan.

Na een relatief vlakke aanloop naar de slotklim richting Rogla, werd de zeskoppige tête de la course net voor de voet gegrepen door het aanstormende peloton. 

Bahrein-Merida was vervolgens de ploeg die het heft in handen nam op de steile flanken van Rogla. Tien kilometer voor het einde verscheen het wit-rode kampioenstruitje van Rafal Majka echter in beeld: demarrage. Giovanni Visconti en het Australische toptalent Jack Haig konden als enige reageren op de versnelling van Majka. 

Op weg naar de top speelden de drie een kat-en-muisspel. Dan ging Majka weer, dan was het Haig die aanviel. Visconti reed grotendeels op eigen tempo omhoog, maar kon steeds weer opnieuw aansluiten bij de twee kemphanen. 

In de laatste kilometers was het opnieuw Majka met een straffe demarrage, maar Haig kon volgen. In de slotkilometer kwam ook Visconti weer aansluiten. De Italiaan zette direct daarna de spurt in, maar die werd al snel gepareerd door Majka. De Poolse Borarenner kwam zegevierend over de streep, om zo zijn tweede overwinning dit jaar binnen de slepen. Hij neemt ook de koppositie in het algemeen klassement in.