Door: Tim de Vries
Nieuws

Marianne Vos blij met eindwinst BeNe Ladies Tour bij comeback

Vos: 'Heel blij dat ik het werk van de ploeg heb kunnen afmaken.'

Tijdens de Women's Tour brak Marianne Vos haar sleutelbeen. Vijf weken later won Vos bij haar rentre de BeNe Ladies Tour. Vos deed dit in stijl door de individuele tijdrit en de slotrit te winnen. Daarnaast werd de Brabantse tweede in twee etappes.

"Deze overwinning was eigenlijk een beetje onverwacht", zegt Vos na afloop van de 2.1 rittenkoers. In de proloog van de vierdaagse etappe koers kwam ze immers ten val en verloor ze veel tijd. Een dag was Vos echter opgeschoven naar plek twee in het klassement. In de tien kilometer lange tijdrit op zaterdagavond in Sint Laureins greep de renster van WM3 Energie de macht. De eindzege lag voor het grijpen.

'Hard voor gewerkt'

"Als je er zo voor staat aan het begin van de laatste weet je dat de eindzege er in ieder geval inzit", vervolgt Vos. Toch dreigde een valpartij tijdens de slotrit in Zelzate nog even roet in het eten te gooien. Gelukkig viel de schade mee en wist de Olympisch wegkampioene van Londen dankzij een snelle fietswissel vrij snel terug te keren. 

In de massasprint die volgde zette Vos de kroon op het werk. Ze was de snelste en sloot de BeNe Ladies Tour in stijl af. "Ik ben heel blij dat ik het werk van de ploeg heb kunnen afmaken. We hebben er met z'n allen hard voor gewerkt", kijkt Vos tevreden terug op de vierdaagse door Nederland en België.

Eindwinnares Vos omringd door Elinor Barker (rechts, 2e) en Annette Edmondson (links, 3e)

La Course

De eerstvolgende wedstrijd waarin Marianne Vos aan de start komt is La Course. Hierin rijdt ze samen met Katarzyna Nieiwadoma, Valentina Scandolara, Anna Plichta, Lauren Kitchen en Anouska Koster. Dit jaar trekt La Course de Alpen in. Donderdag ligt de aankomst bovenop de Col d'Izoard. Zaterdag kent de vrouwenkoers haar apotheose in de straten van Marseille, waar een achtervolging op het menu staat.

Marianne Vos won in 2014 de eerste editie van La Course, de wedstrijd die mede dankzij de Brabantse ontstond. Afgelopen jaar eindigde ze als derde in Parijs.

Vos won de eerste editie van de koers, die van de Champs-Élysées verhuist.

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws