Martin Velits stopt: “Trainingen eenzaam zonder Peter”

Slowaakse wielrenner hangt zijn helm aan de wilgen nadat trainingen eenzaam werden zonder tweelingbroer aan zijn zijde.

Martin Velits stopt: “Trainingen eenzaam zonder Peter”

Martin Velits hangt na de Tour van Guangxi zijn helm aan de wilgen. De tweelingbroer van de eerder gestopte Peter Velits wil op een goed punt zijn carrière afsluiten. Na elf jaar aan de top is het klaar.

Elf jaar geleden begon Martin samen met zijn broer Peter een avontuur in het mondiale wielrennen en al die jaren trokken de twee Slowaken gezamenlijk op. Vanaf 2012 kwamen beide renners uit voor het Quickstep Floors Cycling Team, maar vorig jaar besloot Peter na veel lichamelijk leed te stoppen met wielrennen om zich te richten op hun eigen kledingbedrijf.

Op de site van Team Quickstep geeft Martin eveneens aan dat hij het trainen met zijn broer mistte. “Sinds hij is gestopt trainden we nooit meer samen, waar we dat voorheen altijd deden. Hierdoor werden de trainingen wel erg eenzaam. Niet dat het onmogelijk was om te trainen, maar het was wel duidelijk dat er wat miste,” aldus de renner.

Ook geeft Velits als reden voor zijn terugtrekken aan dat hij nu nog plezier heeft in het wielrennen. “Ik wilde niet doorgaan tot ik het niet meer leuk vond en ik wilde op een positieve manier afsluiten. Dan liever iets te vroeg stoppen, dan iets te laat.”

Martin Velits rijdt volgende week in China zijn laatste profkoers en gaat zich daarna samen met Peter richten op hun gezamenlijke kledingbedrijf in Slowakije.

Foto: Cor Vos