Cameron Meyer nieuwe Australisch kampioen op de weg

Cameron Meyer is de nieuwe Australisch kampioen op de weg. Hij bleef Lucas Hamilton en Marcus Culey voor.

Meyer
  • Lucas Hamilton Lucas Hamilton
  • Cameron Meyer Cameron Meyer

Ondanks de bosbranden die Australië teisteren stond afgelopen nacht het Australisch kampioenschap op het programma. De scherprechter in de koers was de Mount Buninyong en de vele mannen van Mitchelton-Scott kregen het gewicht van de koers uiteraard op hun schouders. Ondanks wat aanvallen eerder in de koers waren het vooral Nick Schultz en Marcus Culey die een serieuze demarrage op touw zetten. 

Op zo'n twee rondes van de meet kwam er een grote groep terug tot het tweetal voorop. Namelijk Cameron Meyer, Lucas Hamilton, Luke Durbridge, Miles Scotson, Chris Harper, Michael Freiberg, Jai Hindley, Nathan Haas en Jay McCarthy. Deze groep mocht uitmaken wie er met de zege aan de haal zou gaan en bij Mitchelton-Scott namen ze uiteraard het heft in handen. 

Meyer plaatste een ferme aanval en dat was direct de goede demarrage. De veteraan werd nog nooit eerder Australisch kampioen, maar dit jaar was zijn geluksjaar. Hij kwam solo over de streep. Achter hem completeerden Hamilton en Culey het podium. Bij de vrouwen ging de overwinning naar topfavoriete Amanda Spratt.