Mohoric wint eerste etappe Ronde van Oostenrijk

Matej Mohoric schreef de eerste etappe in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam. De Sloveen zegevierde na een solo in Feldkirch als kersvers Sloveens kampioen.

Mohoric
  • Matej Mohoric Matej Mohoric

Voor Mohoric, die nog altijd maar 23 jaar is, was het zijn vierde seizoenszege. Na in het voorjaar de Gran Premio Industria & Artigianato in Italië te hebben gewonnen, was hij in mei nog eens op Italiaans grondgebied aan het feest. Hij won de tiende etappe in de Giro d'Italia door de Duitser Nico Denz in een sprint-à-deux te verslaan in Gualdo Tadino.

Kampioen

Vervolgens ging hij vorige maand door met winnen, door twee weken geleden het Sloveens kampioenschap op zijn naam te schrijven. In zijn eerste wedstrijd als Sloveens kampioen was het dan maar meteen raak voor Mohoric, die morgen de gele leiderstrui mag aantrekken als gevolg van zijn ritzege in de Oostenrijkse opener. 

In 2012 werd de Sloveen in Valkenburg wereldkampioen bij de junioren, om een jaar later als eerstejaars belofte op het loodzware WK-parkoers in Firenze meteen wereldkampioen bij de beloften te worden. Een jaar later werd Mohoric al prof bij Liquigas.

Mohoric soleerde naar de zege in Feldkirch, na in de finale te hebben aangevallen. Achter de Sloveen werd zijn ploeggenoot Giovanni Visconti tweede door de sprint te winnen.