Moscon kopman Italiaanse WK-ploeg, Nibali's rol nog onduidelijk

De Italiaanse bondscoach Davide Cassani heeft zijn WK-selectie rond, op één positie na. Niet Vincenzo Nibali, maar Gianni Moscon zal kopman zijn.

Nibali
  • Gianni Moscon Gianni Moscon
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Dat vertelde de direttore sportivo van de Italiaanse wielerploeg aan La Gazzetta dello Sport. "Davide heeft 11 namen geselecteerd: zeker zijn die van Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Gianni Moscon, Franco Pellizotti, Domenico Pozzovivo, Damiano Caruso en Alessandro De Marchi", staat te lezen op de website van de roze sportkrant.

"Vier namen vechten om de laatste plaats in de selectie: Gianluca Brambilla, Dario Cataldo, Davide Formolo en Giovanni Visconti." Volgens La Gazzetta zullen de Giro di Toscana (woensdag), Coppa Sabatini (donderdag), Memorial Marco Pantani (zaterdag) en Trofeo Matteotti (zondag) beslissen over de laatste plaats. Een week later vindt de wegrit van het WK Wielrennen op de weg in Innsbruck plaats.

Opvallend is dat Vincenzo Nibali niet de kopman zal zijn van de Italiaanse formatie, maar Gianni Moscon. "Vincenzo is niet de te kloppen man", zegt Cassani. "We kunnen niets van hem eisen. Die vreselijke val op de Alpe d'Huez heeft alles veranderd. Maar Vincenzo is een rare patriot: hij heeft alles al gewonnen in zijn carrière en dit jaar wist hij zelfs Milaan-Sanremo bij te schrijven op zijn palmares. Ik ben bezorgd, maar heb er vertrouwen in. We moeten optimistisch blijven. Italië zal geen favoriet zijn, maar we kunnen wel verrassen."

Moscon was een tijdje geschorst, maar vierde afgelopen zaterdag zijn comeback in koers met winst in de Coppa Agostoni.