Movistar langer in peloton, Quintana en Valverde verlengen contract

Movistar is nog tot minstens eind 2019 te bewonderen in het wielerpeloton. Daarnaast verlengden Nairo Quintana en Alejan...

Movistar langer in peloton, Quintana en Valverde verlengen contract

Movistar is nog tot minstens eind 2019 te bewonderen in het wielerpeloton. Daarnaast verlengden Nairo Quintana en Alejandro Valverde hun contract.

Dat maakte de Spaanse ploeg vanmiddag bekend op een persconferentie in Madrid. Telefónica, het moederbedrijf van Movistar, kondigde de overeenkomst aan tot minstens eind 2019. Daarnaast verlengden Nairo Quintana en Alejandro Valverde hun contract. De Colombiaan rijdt tot minstens eind 2019 voor Movistar. El Imbatido had al een contract tot eind 2017 en tekende nu een contract waarvan de duur nog onbekend is.

"We hebben de beste ploeg ter wereld", stelde Carlos López Blanco, directeur van Telefónica. "De sportieve balans is indrukwekkend. We hebben een goede marktligging in de gehele wereld. In het bijzonder in Spanje en Latijns-Amerika. Niets dat ons werk zo goed vertegenwoordigd als deze ploeg. We zijn blij en tevreden dat de samenwerking met deze ploeg zijn vruchtbaarheid toont. Zo zagen we Nairo Quintana op een geweldige manier de Vuelta winnen. We hebben veel vertrouwen in de toekomst van de ploeg."

Contractverlenging

Naast de samenwerking met Telefónica, verlengde Movistar ook de samenwerking met Nairo Quintana en Alejandro Valverde. "Zij zijn onze grote steunpilaren", aldus Eusebio Unzué, manager van de Spaanse grootmacht. "We willen de ploeg blijven uitbouwen en het wielrennen leiden zoals we dat al jaren doen. We gaan werken om het vertrouwen van Telefónica terug te betalen."

Nairo Quintana won de Vuelta en werd derde in de Tour. Alejandro Valverde won de Waalse Pijl, een etappe in de Giro d'Italia, werd derde in diezelfde Giro en zesde in de Tour de France. De Spanjaard wordt volgend jaar 37, maar nog altijd lijkt er niet veel sleet op de kwaliteiten van de ervaren renner te zitten. "Er komt een moeilijk moment aan voor de ploeg als hij stopt, maar daarom zijn we des te dankbaarder dat Telefónica vertrouwen in onze ploeg houdt", besloot Unzué.