Daan Olivier keert bij LottoNL-Jumbo terug in de WorldTour

Daan Olivier stopte een jaar geleden als professioneel wielrenner. Volgend jaar is hij terug. Hij tekent een contract vo...

Daan Olivier keert bij LottoNL-Jumbo terug in de WorldTour

Daan Olivier maakt volgend jaar zijn rentree in het profpeloton. De 23-jarige Zuid-Hollander is een contract voor twee jaar overeengekomen met LottoNL-Jumbo. Olivier is niet onbekend met de WorldTour. In 2014 en 2015 reed hij in het shirt van Giant-Shimano, maar stopte hij vroeg in zijn tweede seizoen. 

"Ik was de balans kwijt tussen focus en ontspanning", zo laat hij weten op de site van LottoNL-Jumbo. "Een jaar nadat ik bij Giant-Shimano gestopt ben, heb ik besloten weer profrenner te worden. Plezier is voor mij het belangrijkste en dat heb ik terug gevonden op de fiets." Dat plezier brengt hem nu terug naar het niveau waarop hij al mooie dingen liet zien. "Het is altijd mijn droom geweest voor dé Nederlandse wielerploeg te gaan koersen. Na een prettig gesprek met het team wist ik meteen dat het goed zat. Bij LottoNL-Jumbo krijg ik door trainingsbegeleiding en coaching de tijd om mij verder te ontwikkelen als sporter en als persoon."

Nico Verhoeven, technische directeur bij het grootste Nederlandse wielerteam, is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. "Het stoppen van Daan was een verrassende ontwikkeling in zijn loopbaan, maar het is ook uniek dat hij weer is begonnen. We hebben gemerkt dat zijn motivatie terug is, en het talent dat hij heeft is niet zomaar weg. Olivier kan goed bergop en heeft als prof al goede dingen laten zien. We willen samen met hem weer de weg naar de top vinden en daar de tijd voor nemen."

 Foto: Cor Vos