Organisator Scheldeprijs kwaad over ontbreken topsprinters

Organisator Scheldeprijs kwaad over ontbreken topsprinters

Piet de Smet, organisator van de Scheldeprijs die vandaag plaats vindt, is woest op de topsprinters die zijn wedstrijd overslaan. Eerder werd al duidelijk dat Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) en Marcel Kittel (Giant-Alpecin) niet zouden deelnemen aan de wedstrijd die onder Flanders Classics valt, gisteren gaf ook André Greipel (Lotto-Soudal) forfait voor de koers.

,,Geeft Greipel nu ook nog forfait?" zei De Smet aan De Standaard. ,,Het is altijd hetzelfde met hem en zijn ploeg Lotto-Soudal. Vorig jaar heb ik lang aangedrongen, maar wilde hij niet starten. Dit jaar stond hij wel op de lijst. Waarom? Om van mijn gezaag af te zijn, vermoed ik. Nu halen ze hem op de laatste dag van de lijst, zogezegd omdat hij nog niet hersteld is van de Ronde van Vlaanderen."

In het verleden werd de aankomst van de Scheldeprijs te gevaarlijk genoemd door Greipel. De Smet: ,,Dikke vette flauwekul. Meer ga ik er niet over zeggen." De Smet had ook nog een woordje over voor Cavendish: ,,Het seizoen is nog maar net begonnen of hij heeft al een maand rust nodig. Snap jij dat? Waar zijn we in godsnaam mee bezig. Ik vind dit niet kunnen. Ploegen met een topsprinter weten perfect wanneer de Scheldeprijs op de kalender staat. Dan moeten ze daar het programma van hun sprinter naar aanpassen."

De Smet stelt verder dat het afzeggen getuigt van een gebrek aan respect naar de organisator. ,,De hele opzet van Flanders Classics was om de Scheldeprijs tussen Vlaanderen en Roubaix te plaatsen, zodat het perfect in het programma van de klassieke renners paste. Cavendish en Greipel sturen hun kat voor een reden die ik niet aanvaard."