Parkoers NK wielrennen Hoogerheide bekendgemaakt

Het parkoers van de Nederlands Kampioenschappen wielrennen is gisteren bekendgemaakt, zo meldt BN/De Stem. Met kasseien, smalle passages en enkele klimmetjes belooft het een lastig NK te worden.

NK

De startplaats van de wegwedstrijden is in Nispen, onder de rook van Roosendaal. Via Wouw, Kruisland, Steenbergen en Bergen op Zoom koersen de renners dan richting Woensdrecht, waar een circuit van elf kilometer wacht. 

Die lokale ronde bevat enkele smalle passages in de dorpjes Woensdrecht en Hoogerheide. Met de Bossestraat hebben de parkoersbouwers zelfs een kasseienstrook gevonden. Deze loopt licht bergaf richting snelweg A58. Via de Rijzendeweg (0,4 km aan 5%) en wat straatjes in Woensdrecht rijden de renners dan naar de Scheldeweg, waar de veldrit in Hoogerheide ook altijd finisht. 

Tijdrit rondom Bergen op Zoom

Waar de wegrit een groot deel van West-Brabant aandoet, blijft de tijdrit in de buurt van de oude stad Bergen op Zoom. Pal voor de 14e-eeuwse Gevangenenpoort starten de renners om via de Brabantse Wal en Wouwse Plantage terug te rijden naar Bergen op Zoom. De finish staat gepland op de Grote Markt, voor de bekende Peperbus.