Dubbelslag Paterski in Kroatië

Dubbelslag Paterski in Kroatië

Maciej Paterski mocht de handen in de lucht gooien in de koninginnenrit van de Ronde van Kroatië. De Poolse kopman van CCC Sprandi-Polkowice was na een lange solo op de slotklim naar Vojak de winnaar en  is ook de nieuwe leider in de Ronde van Kroatië, die zondag eindigt. Primož Roglic (Adria Mobil) werd op achttien seconden tweede, vijftien seconden later volgde oudgediende Sylwester Szmyd (ook CCC Sprandi-Polkowice) op de derde stek.

Een groep van twaalf man met onder meer Robbert de Greef (Join-S-De Rijke), maar ook Maciej Paterski (CCC Sprandi-Polkowice) kreeg een voorsprong van tweeënhalve minuut van het peloton. Op de eerste grote klim van de dag maakte de Pool - vorige week nog negende in de Amstel Gold Race - zich los van de rest met Radoslav Rogina (Adria Mobil), Antonio Parrinello (d'Amico Bottecchia) en Jordi Simón (Movistar CT). Paterski liet zijn medevluchters achter en een minuut na hem volgde een groep van zeventien man.

Op de 22 kilometer lange slotklim bleef Paterski zijn voorsprong op de andere klassementsmannen houden. Het is voor Paterski zijn tweede profzege dit jaar. Eerder won de Pool al de eerste etappe in de Ronde van Catalonië.