Pech voor de Nederlanders in La Côte Picarde

Pech voor de Nederlanders in La Côte Picarde

De Nederlandse ploeg is in de Nations Cup-wedstrijd La Côte Picarde geplaagd door een karrenvracht aan pech. In de onvermijdelijke massasprint hadden de ploegleiders Arthur van Dongen en Piet Kuijs niet veel kandidaten meer na diverse valpartijen en lekke banden. Twan Brusselman (foto) mengde zich nog in het sprintgeweld en eindigde in de top twintig: hij werd vijftiende. De Italiaan Simone Consonni won de ook door een valpartij ontsierde massasprint. Merijn Korevaar was daarbij een van de slachtoffers.

Van Dongen: ,,Het zat echt niet mee. Ik kan de jongens niet veel verwijten, maar als je twee man door valpartijen kwijt raakt en twee door lekke banden op cruciale momenten heb je natuurlijk niet veel smaken meer”, treurde de ploegleider.

Merijn Korevaar smakte tweemaal tegen het asfalt en hield daar behoorlijk wat schaafwonden aan over. Peter Lenderink blesseerde bij een crash zijn rechterpols. Hij had er na afloop last van en laat donderdag in Nederland in een ziekenhuis een foto maken.

Het beeld van de wedstrijd werd bepaald door een lange aanval van een eenling. Hij liep uit tot maximaal zeven minuten, maar werd onder impuls van de Australische ploeg weer tot de orde geroepen. Vervolgens kreeg Sjoerd Bax op een ongelukkig moment een lekke band. Na wat schermutselingen ging Steven Lammertink in de aanval, maar hij reed al snel ook lek, waardoor ook die poging in rook op ging. De massasprint was onvermijdelijk, maar had voor Merijn Korevaar een tweede val tot gevolg.

,,Laten we hopen, dat de schade meevalt”, keek Van Dongen vast vooruit. ,,De koers viel tegen, de omstandigheden vielen qua selectiviteit tegen en we hadden echt helemaal geen geluk. Ik hoop dat de jongens hier niks aan over houden.”