Door: Tim de Vries
Nieuws

Peter Sagan over neutralisatie Ronde van Zwitserland: 'Een beetje gevaar hoort bij de koers'

In Schaffhausen kon Peter Sagan de 95e overwinning van zijn carrière bijschrijven.

Peter Sagan boekte in Schaffhausen de 95e overwinning uit zijn carrière. In de finale van de achtste etappe van de Ronde van Zwitserland was hij in de sprint te snel voor Sacha Modolo en Matteo Trentin.

Vanzelfsprekend was de Slowaak, die in de komende Tour de France op zijn zesde opeenvolgende groene trui jaagt, in zijn nopjes met de overwinning. "Ik had goede benen en in de sprint kon ik het afmaken", verklaart Sagan zijn succes. "Ik ben mijn ploeggenoten erg dankbaar voor hun inspanningen. Ze hebben geweldig gewerkt om de kopgroep terug te pakken."

De jury van de Zwitserse rittenkoers besloot om de tijden voor het algemeen klassement al bij de voorlaatste passage op te nemen. Toen Peter Sagan op de persconferentie na afloop van de etappe naar deze kwestie kreeg voorgelegd antwoordde hij: "Veel renners klaagden dat het gevaarlijk was. Maar aan de andere kant zou ik net zo goed kunnen klagen omdat er lange beklimmingen zitten in de Ronde van Zwitserland of de Tour de France. Als ik de tijdslimiet moet halen doen mijn benen pijn."

"Ja, het parkoers was technisch en een beetje gevaarlijk, maar dat hoort bij de koers", besluit de tweevoudig wereldkampioen uit Zilina.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws