Door: Tijn van der Muuren
Nieuws

Pierre Rolland excelleert in Gavarnie

De Fransman wint de derde etappe van de Route du Sud.

Etappe 3 van de Route du Sud is gewonnen door Pierre Rolland. Op de hoge Pyreneeëncols bleek de aanvallende Fransman de sterkste. Gianni Moscon werd tweede, de jonge Richard Carapaz van Movistar derde. Silvan Dillier neemt de leiderstrui over.

Na een zware aanloop met twee lastige beklimmingen - waaronder de Tourmalet - wachtte enkel de lopende slotklim naar Gavarnie nog. De restanten van de kopgroep van de dag luidden die in met een voorsprong van een kleine twee minuten.

Pierre Rolland was duidelijk de beste van het vijftal dat nog op kop overbleef. Eerder in de etappe opende hij het vuurwerk al op de Col du Tourmalet, nu reed hij snoeihard door op weg naar Gèdre. Silvan Dillier kon niet meer bijbenen en moest noodgedwongen laten lopen. Na de rit mocht hij toch op het podium komen; hij neemt de leiding in het klassement. 

De gevleugelde klimmer uit Frankrijk werd niet meer teruggepakt door het peloton noch de anderen uit de kopgroep. Rolland mocht etappe 3 van de Route du Sud bijschrijven op zijn toch al rijke aanvallerspalmares.

Gerelateerd nieuws