Poels verliest terrein in 'Britain', ritwinst Trentin

Poels verliest terrein in 'Britain', ritwinst Trentin

Matteo Trentin heeft de zesde etappe in de Tour of Britain gewonnen. De renner van Etixx-Quick Step was Edvald Boasson Hagen net te snel af. Wout Poels verloor enkele kostbare seconden in de strijd om de leiderstrui.

In de Tour of Britain stond etappe zes op het programma. De rit, van Stoke-on-Trent naar Nottingham, voerde het peloton over een op-en-af-parkoers van in totaal 192,7 kilometer. Er onstond een kopgroep met Sebastian Langeveld (Cannodale-Garmin), Bram Tankink (LottoNL-Jumbo), Matteo Trentin (Etixx-Quick Step), Jens Debusschere (Lotto Soudal), Gorka Izagirre (Movistar) en Robert Kiserlovski (Tinkoff-Saxo).

Onderweg gebeurde er genoeg. Leider Edvald Boasson Hagen sprokkelde twee kostbare bonificatieseconden in de strijd om de eindzege. Mark Cavendish kwam ten val in zijn thuisrace en moest van de fiets stappen.

Trentin wist op zo'n tien kilometer van de meet uit de kopgroep te springen. In het uitgedunde en jagende peloton maakte Boasson Hagen de oversteek. De Noor leek de beste papieren te hebben voor de ritwinst, maar de Italiaan snelde in de laatste meters nog voorbij de MTN-Qhubeka-coureur.

Wout Poels kwam vier seconden latern binnen en zag zijn achterstand ten opzichte van Boasson Hagen om de leiderstrui oplopen van een tel naar dertien seconden. De Tour of Britain duurt tot en met zondag.