Porte en BMC Racing Team kijken uit naar Willunga Hill

Richie Porte verzekerde zich van nog een dagje in de leiderstrui van de Tour Down Under. Morgen wacht de beslissing op '...

Porte en BMC Racing Team kijken uit naar Willunga Hill
  • Richie Porte Richie Porte

Richie Porte verzekerde zich van nog een dagje in de leiderstrui van de Tour Down Under. Morgen wacht de beslissing op 'zijn' Willunga Hill.

Voor Richie Porte was de vierde etappe in de Tour Down Under een kwestie van overleven zonder averij op te lopen. De Australische kopman van BMC Racing Team stond immers veilig aan de leiding in het algemeen klassement. Op de tweede plaats volgt Gorka Izagirre (Movistar) op twintig seconden, twee seconden daarachter staat Esteban Chaves (Orica-Scott) op de derde plaats.

"Gisteren en vandaag had ik heel veel te verliezen en weinig te winnen", aldus Porte in een persbericht van BMC Racing Team. "Dat deze twee etappes achter de rug zijn, is een grote opluchting. Nu is het uitkijken naar Willunga Hill."

Ritzege

Voorafgaand aan de Tour Down Under mocht je één etappe alvast invullen: de aankomst op Willunga Hill zou voor Porte zijn. De Aussie won immers de laatste drie edities op de helling even buiten Adelaide. In 2014 en 2015 deed hij dat voor Team Sky, vorig jaar bezorgde hij er BMC Racing Team zijn eerste zege. "Ik ken de beklimming natuurlijk goed. Maar deze keer beklim ik hem anders. Ik hoef niet aan te vallen, maar gewoon te volgen. Het gaat niet echt om de ritzege, maar om het verdedigen van de leiderstrui", aldus de winnaar in Paracombe.

"We hebben een geweldige ploeg, ik ben relaxed op deze manier", gaat Porte verder. "Als de tegenstanders het vroeg willen proberen, moeten wij het controleren. Met Rohan Dennis erbij komt dat wel goed. Hij is goed en gemotiveerd. De sfeer op Willunga Hill is geweldig, alsof je in de Tour de France rijdt. Het is een speciale etappe om te kunnen winnen, dus wie weet wat ik kan doen."

Foto's: Cor Vos